Du skal typisk betale etableringsomkostninger, når du optager et lån, og det gælder også for billån. I denne guide kan du læse mere om de etableringsomkostninger der er forbundet med de fleste billån.
Etableringsomkostningerne kan bestå af flere forskellige elementer fx et oprettelsesgebyr og en tinglysningsafgift, som betales til staten for at tinglyse lånet og den sikkerhed långiveren har i din bil.
Der er nogle långivere der tilbyder lån uden etableringsomkostninger. Det gælder fx Bank Norwegian, som tilbyder lån på op til 400.000 kr. - også billån - uden oprettelsesgebyrer.
Etableringsgebyret kan variere betydeligt fra långiver til långiver og afhænger ofte også af hvor mange penge du vil låne. Som udgangspunkt kan du regne med, at etableringsomkostningerne udgør mellem en og tre procent af lånebeløbet.
Hos Bankly har de lavet nogle regneeksempler, og her kan man se, at etableringsgebyret for et billån på 200.000 kr. er 1.800 kr. og for et lån på 400.000 kr. er det 3.600 kr. - men man skal være opmærksom på, at etableringsgebyret også afhænger af egenbetalingen og løbetiden på lånet.
Nej, etableringsomkostningerne på et lån kan ikke trækkes fra, ligesom renterne kan. Det er derfor en god idé at vælge et lån med så lave etableringsomkostninger som muligt, så den samlede udgift til lånet ikke bliver for høj.
Nej, ikke alle långivere opkræver et etableringsgebyr for at oprette et billån.
Magne Frost er forfatter hos Kreditium.dk siden 2024 og står bag en stor del af de anmeldelser og artikler, du kan læse her på siden. Magne har en grad i journalistik og har tidligere skrevet flere uafhængige økonomiblogs. Med en stor interesse for personlig økonomi og opsparing bidrager Magne med stor forståelse for forbrugerkreditter i Danmark.
Få tilbud og smarte tips til din økonomi – direkte i din indbakke!