Sammenlign forbrugslån med Kreditium

Vi har sørget for at lave en oversigt over forbrugslån til dig, der gerne vil have styr på alt det, der gælder for forbrugslån, og dig, der gerne vil få et overblik over låneudbydere af kviklån på det danske marked.

Her kan du finde alt det, der er værd at vide om forbrugslån – lånetypens fordele og ulemper, hvordan du finder det lån, der passer bedst til dig, og hvordan ansøgningsprocessen ser ud for de fleste forbrugslån.

Er et forbrugslån noget for mig?
Forbrugslån med MitID
KreditNU

Bedste forbrugslån i maj 2024

Lånebeløb 4.000 - 25.000 kr.
Løbetid 1 - 2 år
ÅOP 24,87 %

KreditNU tilbyder simple forbrugslån op til 25.000 kr. med hurtig betaling. Det unikke ved KreditNU er, at du ikke betaler renter for deres forbrugslån. Ansøg i dag for at se, om du kan få et nyt forbrugslån bevilget af KreditNU.

Gå til søgning Få skræddersyede lånetilbud

Sammenlign forbrugslån

Lånebeløb
kr.
Viser 7 af 7
Ingen resultater
Bank Norwegian
Sammenlign
Bank Norwegian
Lånebeløb
5.000 - 400.000 kr.
Løbetid
1 - 15 år
ÅOP
7,75 - 20,73 %
Aldersgrænse
23 År
Lendo
Sammenlign
Lendo
Lånebeløb
10.000 - 500.000 kr.
Løbetid
1 - 12 år
ÅOP
4,58 - 24,99 %
Aldersgrænse
18 År
KreditNU
Sammenlign
KreditNU
Lånebeløb
4.000 - 25.000 kr.
Løbetid
1 - 2 år
ÅOP
24,87 %
Aldersgrænse
23 År
LendMe
Sammenlign
LendMe
Lånebeløb
10.000 - 400.000 kr.
Løbetid
1 - 15 år
ÅOP
3,60 - 24,99 %
Aldersgrænse
18 År
Sambla
Sammenlign
Sambla
Lånebeløb
5.000 - 400.000 kr.
Løbetid
1 - 15 år
ÅOP
7,19 - 24,99 %
Aldersgrænse
18 År
Facit
Sammenlign
facit-bank
Lånebeløb
10.000 - 300.000 kr.
Løbetid
3 - 10 år
ÅOP
10,24 - 18,36 %
Aldersgrænse
21 År
Ferratum
Sammenlign
Ferratum
Lånebeløb
2.500 - 50.000 kr.
Løbetid
9 md. - 17 år
ÅOP
24,99 %
Aldersgrænse
22 År

Statistik

Få en oversigt over forskelle på långiverne – en god hjælp til at træffe det rigtige valg!
Laveste lånebeløb 2.500,00 kr.
Højeste lånebeløb 500.000,00 kr.
Gennemsnitlig laveste rente 8,01 %
Gennemsnitlig højeste rente 13,47 %
Unge låntagere 3 Långivere, der accepterer låntagere under 20 år.

Sammenlign långiveres info

Sammenlign långiveres renter, lånebeløb og meget mere for at finde det, der passer bedst til dig!
Bank Norwegian
7,75 % 20,73 %
Lendo
7,00 %
KreditNU
0,00 %
LendMe
3,60 % 20,95 %
Sambla
7,00 %
Facit
8,21 % 16,08 %
Ferratum
22,52 %

Hvad er forbrugslån?

Et forbrugslån er en lånetype, hvor du ikke behøver at stille sikkerhed for dit lån. Sikkerhed kan være i form af en ejendom eller anden værdi, og gælder for långiver som en sikkerhed for, at du kan tilbagebetale dit lån. Med lån uden sikkerhed vil du typisk få en højere rente som en kompensation for, at långiveren løber en større risiko med denne lånetype. Til gengæld er der ingen grænse for, hvad du kan vælge at bruge lånet til – det er helt op til dig.

I sammenligning med andre lånetyper uden sikkerhed, såsom kviklån, kan du typisk låne højere beløb og få længere løbetid med et forbrugslån. Det betyder også, at det er den lånetype uden sikkerhedsstillelse, som kan være oplagt at bruge til større udgifter såsom bilkøb, rejser og renoveringer. Men som altid er det vigtigt at sørge for, at du aldrig låner mere, end du har råd til.

Forbrugslån kræver ikke sikkerhed

Som tidligere nævnt er noget af det, der kendetegner et forbrugslån, at det er helt uden krav om sikkerhedsstillelse. Et forbrugslån er altså anderledes end for eksempel bolig- og billån, hvor bilen eller boligen fungerer som en sikkerhed for långiveren. Bil, ejendom eller anden værdi gælder i disse tilfælde som en sikkerhed for långiveren, fordi långiver kan overtage værdien af det, der er stillet i sikkerhed, hvis låntageren ikke længere kan betale tilbage på sit lån.

For forbrugslån gælder det, at du som låntager ikke skal stille noget som sikkerhed. Det betyder, at du som låntager kan anmode om og blive godkendt til et forbrugslån helt uden at skulle stille noget som sikkerhed for lånet.

Hvilke krav er der for at få et forbrugslån?

Forskellige långivere kan have forskellige krav til dig som låntager. Det kan være forskellige aldersgrænser og krav til minimumsindkomst. Når det er sagt, er der forskellige lovpligtige mindstekrav, som banker og långivere skal stille til dig.

Som ansøger om et forbrugslån kan du altså som minimum forvente at blive mødt af de følgende krav:

  • Du må ikke være registreret i RKI eller Debitor Registret
  • Skal som minimum være 18 år
  • Have en fast indkomst
  • Have MitID

Som tidligere nævnt er de ovenstående krav mindstekrav for dig som låntager i Danmark. Kravene kan variere mellem forskellige långivere. Tænk desuden på, at du ikke kan være sikker på at blive godkendt til et lån, selvom du lever op til långiverens mindstekrav. Ud over ovennævnte krav er det nemlig lovpligtigt, at alle långivere på det danske marked skal lave en kreditvurdering af dig og din økonomi, før du kan blive godkendt til et lån. I sidste ende er det altså långiverens mindstekrav og kreditvurdering af dig, der afgør, om du kan blive godkendt til et lån.

To muligheder for at optage forbrugslån

Som interesseret i at optage et forbrugslån har du to forskellige muligheder: De traditionelle banker og onlinebanker. Her hos Kreditium finder du kun sammenligninger af onlinebanker, hvis lånetilbud er vores primære fokus.

Der vil være tilfælde, hvor et lånetilbud fra en onlinebank er mere sammenligneligt med et lånetilbud fra en traditionel bank i forhold til eksempelvis samlede låneomkostninger. Mere generelt talt kan forbrugslån fra henholdsvis online og traditionelle banker adskille sig fra hinanden, når det kommer til omkostninger, ansøgningsproces samt fleksibilitet og bekvemmelighed.

Omkostninger

Traditionelle banker: Traditionelle banker er typisk kendetegnet ved, at de har fysiske filialer, hvor der er personale tilgængeligt. Det betyder også, at de kan have højere omkostninger på grund af leje, løn til mere personale placeret rundt omkring i diverse filialer og lignende driftsomkostninger, der går til at opretholde fysiske filialer. Alt sammen omkostninger, som traditionelle banker kan forsøge at få dækket gennem priser på for eksempel forbrugslån.

Online banker: Uden omkostninger til fysiske filialer og med behov for mindre personale til drift vil online banker – generelt talt – have færre driftsomkostninger. Det kan resultere i lavere renter og øvrige låneomkostninger.

Fleksibilitet og bekvemmelighed

Traditionelle banker: I og med at en traditionel bank er filialbaseret, vil du som oftest skulle møde fysisk op i banken – og i visse tilfælde til flere møder – for at ansøge om et lån og efterfølgende underskrive en eventuel låneaftale.

Online banker: Med en online bank vil du kunne ansøge om et lån hjemmefra, kun med behov for adgang til bankens hjemmeside og dit MitID ved hånden.

Ansøgningsproces og dokumentation

Traditionelle banker: At ansøge om et lån i en fysisk bank kan betyde, at du skal give banken mere dokumentation, og selve ansøgningsprocessen kan være mere omfattende og i sidste ende tage længere tid.

Online banker: En ansøgningsproces hos en online bank vil typisk være præget af en mere effektiv og automatiseret proces. Med MitID kan du give banken adgang til de nødvendige oplysninger om dig, som de efterfølgende selv kan stå for at indhente med din godkendelse – en mulighed, som de fleste online banker benytter sig af. Selve godkendelsen kan desuden være helt eller delvist automatiseret, og dermed mere effektiv.

Fordele ved forbrugslån

  • Ingen begrænsning på, hvad du bruger lånet til

    Med et forbrugslån er det helt op til dig at bestemme, hvad du vælger at bruge lånet på, fordi du ikke behøver at stille noget som sikkerhed. Under ansøgningsprocessen vil du sjældent skulle svare på, hvad du vil bruge lånet til – og det samme gælder, når først du har fået lånet udbetalt.

  • Mulighed for højere lånebeløb og længere løbetid

    I sammenligning med andre lån uden krav om sikkerhedsstillelse udmærker forbrugslån sig ved, at de typisk har et højere maks. beløb og mere fleksibilitet i forhold til, hvor lang løbetid du kan få på dit lån.

  • Hurtig proces hvad gælder ansøgning og godkendelse

    Langt de fleste långivere af online-forbrugslån prioriterer at forenkle ansøgningsprocessen og efterfølgende sikre, at du får hurtigt svar på din ansøgning. Online-elementet er blandt andet med til at give en hurtigere proces, fordi du ikke behøver at møde op til adskillige møder i banken.

  • Hurtig udbetaling

    De fleste online långivere af forbrugslån prioriterer ikke bare en hurtig godkendelsesproces: Når først du har fået godkendt din låneansøgning og selv gennemlæst og underskrevet låneaftalen for dit lån, vil der typisk gå maks. 2 - 3 hverdage, før dit forbrugslån er tilgængeligt på din bankkonto. Og hos en del långivere vil du få udbetalt dit forbrugslån så hurtigt som inden for 24 timer efter godkendt låneaftale.

Ulemper ved forbrugslån

  • Kan have høje renter og gebyrer

    Fælles for de fleste lån uden sikkerhedsstillelse er, at du som långiver skal betale mere for denne låntype, fordi långiveren løber en større risiko. En måde, hvor du kan komme til at betale mere for et lån, er gennem renter, gebyrer og etableringsomkostninger. Her er det altså rigtig vigtigt at sammenligne forskellige forbrugslån for at sikre, at du finder det lån med de renter og gebyrer, der passer bedst til dine behov.

  • Kan have en høj ÅOP

    En sammenfatning af, hvad du skal betale for et lån på, finder du i lånets årlige omkostninger i procent (ÅOP). ÅOP er et udtryk for summen af låneomkostninger over et år, og ved forbrugslån kan den variere meget – fra mindre end 10 og op til 25 %.

Bedste forbrugslån i maj

Låneudbyder Lånebeløb ÅOP Løbetid Rating på Trustpilot
Bank Norwegian - Bedste forbrugslån lige nu
400.000 kr.
8,83 % til 23,13 %
1-15 år
Rating på 2 stjerner
400.000 kr.
8,28 %
1-15 år
Rating på 4,8 stjerner
400.000 kr.
5,68 % - 23,44 %
1-15 år
Rating på 4,8 stjerner
400.000 kr.
12,83 % - 18,47 %
3-10 år
Rating på 4,6 stjerner
50.000 kr.
24,99 %
1-5 år
Rating på 4,4 stjerner
100.000 kr.
23,49 %
4-8,5 år
Rating på 3,5 stjerner

Se vores bedst i test for forbrugslån, hvis du vil lære endnu mere om, hvordan du skal tænke for at få fat i de absolut bedste forbrugslån i Danmark.

Sådan ansøger du om et forbrugslån

Nedenfor har vi sammensat en liste over de trin, som indgår i langt de fleste ansøgningsprocesser for forbrugslån. Her kan du hurtigt få en idé om, hvordan en låneansøgningsproces går til – der er nemlig få trin og som oftest kort tid fra påbegyndt ansøgning til eventuel udbetaling:

  • Sørg for, at du forstår forbrugslånets vilkår

    Første trin er at sætte dig ind i de vilkår og betingelser, der gælder for det pågældende forbrugslån. Vær især opmærksom på omkostninger, gebyrer og lånets samlede kreditomkostninger.

  • Udfyld ansøgningsformular og verificer din identitet med MitID

    Når du er helt med på, hvad lånet indebærer og ved, at det passer til din økonomi, kan du trygt gå videre til at udfylde ansøgningsformularen. Her behøver du blot adgang til långiverens hjemmeside og derigennem selve formularen. Derefter skal du angive ønsket lånebeløb, løbetid og de påkrævede personlige oplysninger – her vil der som oftest være tale om navn, alder, bopæl og svar på spørgsmål om fast indkomst. En del långivere anmoder om adgang til e-SKAT og PSD2, fordi det forenkler lovpligtig indhentning af oplysninger om din økonomi. Herefter er det bare at verificere dine oplysninger og identitet med MitID, og så er du klar til at sende din ansøgning afsted!

  • Vurdering af din ansøgning om forbrugslån

    I næste trin bruger långiveren oplysningerne i din låneansøgning til at udføre den lovpligtige kreditvurdering, der ligger til grund for, om du bliver godkendt til et lån eller ikke. Det er også denne vurdering, som afgør, hvilket lån du eventuelt bliver godkendt til og med hvilke lånevilkår. De fleste online banker har det som høj prioritet at have en hurtig godkendelsesproces, hvilket betyder, at du i mange tilfælde kan forvente at få svar så hurtigt som indenfor 45 minutter.

  • Godkendelse og underskrift

    Bliver du godkendt til et lån, er det igen vigtigt at sætte dig ind i den låneaftale, som du bliver tilbudt. Som tidligere nævnt vil et lånetilbud nemlig afhænge af långiverens kreditvurdering af dig, og derfor kan det tilbudte lånebeløb og løbetiden være noget andet end det, du ansøgte om. En långivers generelle vilkår og betingelser indebærer ofte en margin, for eksempel ÅOP fra 8,9 % og op til 18,65 %, så også her er det vigtigt at se på, hvilke vilkår og betingelser, du bliver tilbudt. Er det også i tråd med din økonomi, skal du herefter godkende med MitID – og så er det bare at vente på udbetalingen!

  • Udbetaling

    De fleste online långivere prioriterer at have hurtig udbetalingstid, så i langt de fleste tilfælde kan du forvente at få dit lån udbetalt indenfor 1 - 2 hverdage efter underskrevet låneaftale.

Hvad koster et forbrugslån?

Det, de fleste nok forbinder med prisen på et lån, er lånets renter. Men derudover er der en hel del andet, der indgår i den samlede pris på et forbrugslån. Prisen på et forbrugslån er forskellig for diverse långivere på markedet, og det kan også variere, hvad den samlede pris består af – nogle långivere tager et større eller mindre oprettelsesgebyr, mens andre slet ikke har et oprettelsesgebyr. Derudover kan den samlede pris bestå af månedlige administrationsgebyrer og gebyr i forbindelse med bankoverførsel. For at få et klart billede af prisen på et forbrugslån, skal du især kigge på årlige omkostninger i procent (ÅOP), der netop tager højde for lånets samlede gebyrer over et helt år, samt lånets samlede kreditomkostninger – altså det, du samlet skal betale for at låne det pågældende beløb.

Lånebeløb og lånetid har i sidste ende meget at sige i forhold til, hvad et forbrugslån kommer til at koste. Med løbetid menes den periode, som lånet skal tilbagebetales i, og dermed også over hvor lang tid, du er forpligtet til at afdrage – som regel månedligt – på et lån. Dette har i sidste ende stor betydning for, hvor store dine månedlige bliver. Med en kort løbetid kan du typisk forvente højere månedlige afdrag til gengæld for lavere renter, og omvendt højere renter ved lange løbetider, hvor du til gengæld vil få lavere månedlige afdrag, fordi du har længere tid til at afdrage på det samlede beløb.

I Danmark har der siden 2020 været indført et lovpligtigt loft for, hvor meget långivere må 'tjene' på de enkelte lån. Det betyder, at du som låntager er beskyttet mod forbrugslån, hvor kreditomkostningerne stiger til det tredobbelte af lånebeløbet. I dag ligger det maksimale ÅOP for et forbrugslån på 35 %, og lånets samlede, årlige omkostninger må altså ikke overstige 35 %. Derudover ligger den maksimale grænse for, hvad kreditomkostningerne for et forbrugslån må være, på 100 %. Det vil sige, at du som låntager maksimalt kan ende med at betale 100 % oveni lånets værdi.

Beregn forbrugslån

Renteomkostninger 558 kr.
Rentefradrag -117 kr.
Samlede omkostninger 441 kr.
Samlet tilbagebetaling 10.441 kr.
Samlet månedsbeløb 1.044 kr.

Med låneberegneren kan du gøre det let for dig selv at hurtigt få en idé om, hvad prisen for et eventuelt forbrugslån kan se ud for dig.

Find det billigste forbrugslån

Som tidligere nævnt er der altså mange forskellige faktorer, der spiller ind i forhold til, hvad den samlede pris for et lån lander på. For at finde det billigste forbrugslån er det vigtigt at sammenligne – og at sammenligne ud fra de rigtige parametre. Tjekker du et lånetilbud med en låneberegner hos hvilken som helst långiver vil du for eksempel se, at både renteomkostninger og månedlig betaling varierer alt efter, hvor meget du angiver, at du vil låne og over hvor lang tid. Beløb og især løbetid har en afgørende faktor for den endelige pris på et lån, så sørg altid for, at du sammenligner lån med samme beløb og løbetid.

Vær opmærksom på etableringsomkostninger

Hvilke elementer, der indgår i den samlede pris, varierer fra långiver til långiver, og det er derfor vigtigt at sammenligne. For eksempel kan du ikke være sikker på, at det lån, der har den laveste rente, er billigere end et andet lån, der har en lidt højere rente. Har lånet med den laveste rente for eksempel høje oprettelses- og administrationsgebyrer, kan det sammenlagt betyde, at omkostningerne bliver større end den relative besparelse, du ellers kunne have opnået ved at vælge lånet med den laveste rente.

ÅOP – en vigtig ledetråd, når du skal finde det billigste forbrugslån

I og med at den laveste rente kan være misvisende i forhold til at finde det billigste lån, kan du gøre det lettere for dig selv ved at sammenligne forskellige låns årlige omkostninger i procent (ÅOP). Her er lånets samlede omkostninger nemlig medregnet, så her har du et procenttal for lånets samlede omkostninger. Det er et udtryk for lånets omkostninger over et år, så vær desuden opmærksom på, at tiden også er en faktor.

Løbetid er en vigtig faktor

Som tidligere nævnt er løbetiden afgørende for, hvor dyrt et lån ender med at blive. Med en kort løbetid kan du nemlig forvente et højere månedligt beløb at betale tilbage, til gengæld for en sammenlagt lavere rente, fordi du betaler af på lånet over kortere tid. Med en længere løbetid betaler du som oftest mindre af pr. måned, men til gengæld kan du forvente, at den lange tilbagebetalingstid giver dig et dyrere lån i form af højere renter. Som sagt: Sammenlign altid lån, der har samme løbetid og lånebeløb for at finde frem til den billigste rente – og derigennem også det billigste forbrugslån.

Det er meget afgørende at sammenligne alle aspekter for at finde frem til det billigste lån. Tænk på, at et låns løbetid og beløb har meget at sige i forhold til, om det i sidste ende bliver et billigt lån – med en kort løbetid kan du forvente et højt månedligt afdrag til gengæld for lave renteomkostninger, mens en længere løbetid generelt talt giver lavere månedlige afdrag, hvor de samlede renteomkostninger vil være højere. Et lavere månedligt afdrag kan umiddelbart ligne et billigere lån, men i længden vil det i mange tilfælde give højere renteomkostninger. Her er det altså en rigtig god idé at sørge for at sammenligne lån, der har den samme løbetid og lånebeløb for at få et retvisende billede af det billigste forbrugslån.

Topliste: 5 billigste forbrugslån

Låneudbyder Rente ÅOP Oprettelsesgebyr
Resurs Bank
10 %
13,13 % - 14,6 %
3000 kr.
8,21 % - 13,62 %
12,83 % - 18,47 %
4 % af kreditbeløbet
Ikano Bank
7,9 til 16,9 %
10,6 - 19,8 %
1200 kr.
Santander Bank
7,95 %
17,78 %
2.400 kr.
8,83 % til 23,13 %
8,83 % til 23,13 %
0 kr.

Tænk på disse 5 ting, før du ansøger om et forbrugslån

  • Hav et overblik over din økonomiske situation

    Når du overvejer at tage et lån, bør næste skridt altid være at få et overblik over din privatøkonomi. Hvor stor er din samlede, tilgængelige opsparing? Hvor meget bliver der udbetalt til din konto hver måned, og hvor stor en del af beløbet bruger du på mad, fritid, leje og lignende? Alle disse spørgsmål er vigtige at sørge for at kende svaret på, før du vælger at ansøge om et forbrugslån.

  • Find ud af, om du reelt har brug for at låne penge

    Når du først har et overblik over din økonomiske situation og ved, hvad du får ind på din konto og hvordan beløbets størrelse er i forhold til dine udgifter, er det et rigtig godt udgangspunkt for at vurdere, om du reelt har brug for et forbrugslån. Ud fra et reelt overblik over din økonomi kan du nemlig vurdere, om du har udgifter, som du kan skære ned på helt permanent eller i en kortere periode for at dække det beløb, du ellers overvejer at låne. Det kunne være månedlige udgifter til streamingtjenester, fitness, at skære i madbudgettet eller lignende.

  • Sammenlign forskellige långivere

    Hvis du med udgangspunkt i din økonomiske situation er kommet frem til, at du har brug for at låne penge for at dække eksempelvis en pludseligt opstået udgift, er det herefter vigtigt at sammenligne forskellige långivere for at finde ud af, hvilket lån der passer bedst til dine behov. Kig på lånets ÅOP, vær opmærksom på lånebeløb vs. løbetid, og sørg for at sætte dig godt ind i, hvad lånets samlede omkostninger bliver.

  • Læg et budget, hvor låneomkostningerne indgår

    Ud fra dit økonomiske overblik og med valg af det lån, der passer bedst til dine behov, skal du tænke på at lægge et budget, hvor omkostningerne til lånet indgår. Det er vigtigt at være bevidst om, at lånet kommer med månedlige omkostninger – og at være sikker på, at du har råd til dem.

  • Brug aldrig et lån til unødvendigt forbrug

    Et lån er på ingen måde gratis. Det er en tillokkende tanke, men det er vigtigt at forstå, at det koster penge at låne, og før du ansøger om og eventuelt godkender en låneaftale skal du altså gøre op med dig selv, hvad det er, du har tænkt dig at bruge lånet til. Et forbrugslån kan være en god løsning på en situation, hvor du nu og her har brug for at få dækket udgifterne til for eksempel dyrlægebesøg eller bilreparation, men brug aldrig penge fra et forbrugslån på unødvendigt forbrug. Det er ikke gennem et forbrugslån, at du skal finde rådighedsrum til online spil eller til at ommøblere hele lejligheden, og heller ikke til en spontan weekendtur til Paris.

Spørgsmål og svar om forbrugslån

Et forbrugslån er et lån uden sikkerhed. Du kan altså helt selv bestemme, hvad du vil bruge et forbrugslån på. Sammenlignet med øvrige lånetyper uden sikkerhedsstillelse, såsom sms- og kviklån, vil du typisk kunne låne et højere beløb og få en længere løbetid med et forbrugslån.

Eftersom du ikke skal stille noget som sikkerhed for et forbrugslån, betyder det også, at långivere typisk tager højere renter som kompensation for den manglende sikkerhed. Det er muligt at finde forbrugslån med en ÅOP lavere end 10 %, men de fleste ligger et sted mellem netop 10 % - 24,5 %.

I Danmark er det lovpligtigt for låneudbydere at foretage en kreditvurdering af dig, der ansøger om et lån. Din indkomst vil indgå som en del af denne vurdering, og de forskellige långivere har forskellige mindstekrav til indkomst – men de fleste har ikke desto mindre krav om, at du skal have en eller anden form for indtægt for at kunne optage et lån.

De fleste forbrugslån har en rente, der er et sted mellem 10 % - 25,5 %, så en lav rente på et forbrugslån er under 10 %. Afhængigt af långiverens kreditvurdering af dig, kan du finde forbrugslån med en rente helt nede på 8,5 %.

Det billigste forbrugslån er ikke nødvendigvis det, der kommer med den laveste rente – her spiller øvrige omkostninger som for eksempel oprettelsesgebyr også en rolle i forhold til, om et lån er billigt eller ikke. Desuden er det vigtigt at være opmærksom på, at løbetiden også har meget at sige i forhold til, om du kan finde et billigt forbrugslån: En lang løbetid giver lavere månedlige omkostninger, men til gengæld også højere rente og i mange tilfælde et dyrt lån på længere sigt. Hold derfor øje med samlede årlige omkostninger (ÅOP) og sammenlign lån med den samme løbetid, når du skal finde det billigste forbrugslån!

Når du ansøger om et forbrugslån, er det i høj grad din kreditvurdering, som er med til at afgøre lånets rente og øvrige omkostninger. Hvis låntageren løber en større risiko ved at udlåne til dig, kan du regne med, at renten bliver højere – så en høj indkomst er i sig selv ikke en forhindring for, at du eventuelt kan få et billigt forbrugslån. Men tænk på, at andre ting også spiller en rolle i forhold til en kreditvurdering.

Magne Frost

Magne Frost

Sidst opdateret 4/26/2024

Magne Frost er ansvarlig udgiver hos Kreditium siden 2024 og står bag en stor del af de anmeldelser og artikler, du kan læse her på siden. Magne har en grad i journalistik og har tidligere skrevet flere uafhængige økonomiblogs. Med en stor interesse for personlig økonomi og opsparing bidrager Magne med stor forståelse for forbrugerkreditter i Danmark.